"Левски" подписа за две години с френския нападател Линел Китамбала. 27-годишното крило е желаният цяло лято от треньора Стойчо Стоев флангови футболист. Той дойде на "Герена" като свободен агент, а вчера мина медицински преглед и парафира контракта си.

Преди години Китамбала е минавал за доста обещаващ футболист в родината си, но кариерата му не се развива на най-високо ниво. Играчът започва кариерата си в "Оксер", след което е преотстъпван на "Дижон", преди да бъде трансфериран в "Лориен". След това преминава в "Сент Етиен". Някои от тези сделки са за по 1-2 милиона евро.

В първия отбор на Мишел Платини крилото играе три сезона, а в един от тях е даден под наем на немския "Динамо" (Дрезден), който тогава играе във втора Бундеслига. 

Следва завръщане в "Оксер" - отново под наем, за да се стигне до лятото на 2014 г., когато Линел Китамбала преминава в белгийския "Шарлероа". Преди началото на сезона клубът преценява, че повече няма да има нужда от французина.

Преди броени дни "Левски" си върна Владимир Гаджев. А дали Китамбала е мечтаният краен нападател, ще се разбере много скоро.