"Байерн" (Мюнхен) внесе жалба в УЕФА и алармира централата за полицейско насилие при гостуването на "Олимпиакос" (Атина) снощи в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига - 0:3.

В средата на второто полувреме униформени нахлуха в сектора с феновете на гостите и почнаха да ги налагат с палки и изтласкват далеч от ограда, зад която имаше запалянковци на "Олимпиакос". Екшънът продължи няколко минути, а трима от запалянковците на баварците пострадаха и трябваше да бъдат откарани в болница. По-късно ги изписаха. Други получиха по-леки наранявания.

В жалбата си "Байерн" призовава УЕФА да разследва случая и пледира, че публиката на германския гранд по никакъв начин не е предизвикала конфликта. А до навлизането на полицаите се стигна заради разменени реплики и напрежение между двете агитки. Самият факт, че "Олимпиакос" е допуснал такава близост, може да донесе наказание на клуба от Пирея.

Според "Байерн" силите на реда са "превишили правата си". За разследване призова и немският посланик в Атина Петер Шооп, който осъди насилието.

А на терена отборът на Жосеп Гуардиола се поизмъчи, но стигна до три гола след почивката. Два пъти се разписа Томас Мюлер, като първото му попадение падна след куриозен далечен прехвърлящ удар. В края на срещата реализираха Марио Гьотце и отново Мюлер - от дузпа.