Втори предизборен клип по мотиви от известното видео  Don't Vote ("Не гласувай"), режисирано от Стивън Спилбърг през 2008 г., пуснаха от Реформаторския блок. 

Този път в краткото рекламно филмче на дясната коалиция не участват плеада актьори и изпълнители, а само бившият министър на културата от служебния кабинет "Райков" Владимир Пенев. Мотивът от втория клип е идентичен с този от първото видео - "лирическият герой" преминава от "няма да гласувам" до "ще гласувам, направи го и ти". Заглавието е "Владо Пенев и неговия избор".

Първото видео на реформаторите „Направи избор” разбуни социалните мрежи и бе обявен за плагиатство, но авторите му отрекоха, че са крили чий е оригиналът. Факт е обаче, че заговориха за това, едва след като стотици хора споделиха в нета Don't Vote с участието на актьори като Леонардо ди Каприо, Дженифър Анистън, Кевин Бейкън, Къртни Кокс, Джейми Фокс, Дъстин Хофман, Ащън Къчър, Деми Мур и много други.

Междувременно стана ясно, че една от партиите в Реформаторския блок - "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева, не за първи път използва чужди клипове. Така е направила и по време на предизборната кампания за парламента миналата година, когато копира едно към едно видео, изработено от световноизвестната рекламна агенция TBWA за Лопез Мърфи, кандидат за президент на Аржентина. Оригиналното заглавие е Truth (Upside - Down) – „Истината – с главата надолу (обърната наопаки)”.