МИРОСЛАВ МИЛКОВ

Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

Партия ГЕРБ представи пред 14 000 души в зала "Арена Армеец" своите кандидати за кметове. Събитието ще се запомни с речта на лидера Бойко Борисов. 
Според запознати речта на премиера е претърпяла корекции в последния момент. Иначе първоначалният сценарий е предвиждал тя да изглежда така: 
(Бойко Борисов е посрещнат с възгласи: "Бойко, Бойко" и с "мексиканска вълна" (това се реализира по план): 
Здравейте, гербери!  
Благодаря ви за "мексиканската вълна"! Дет' се вика: "По-добре "мексиканска вълна", отколкото сирийска бежанска вълна!" Случи ни се едно от големите преселения на народите, сиреч - стотици хиляди хора бягат от ятагана. И ние трябва да ги приемем. Ето, говорил съм с Цецо да приеме сирийци в другите си пет апартамента. Говорил съм и с Меркел - ще правим заедно нова партия ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на Бежанците. Само с Ненчев и Митов не съм говорил. То и затова се разминаваме...  
Тук е мястото да призова руснаците да не експериментират с приятелските чувства на българите към тях. Една нощ бях поставен пред върховно изпитание. Докато гледах Джоката на US Open, руснаците ми поискаха въздушен коридор. Разпоредих да пропуснем руски самолет, за да не събираме останки по Черно море и да изкарваме с ковчези пилоти. Без туй са ни малко... Партньорите от НАТО не бяха много щастливи, че съм пропуснал "братушките". Затова за в бъдеще предложих на НАТО следната военна стратегия относно руските самолети: "Аз ги пускам, те ги хващат!" Плевнелиев, Митов, Ненчев и Иво Инджев бурно аплодираха тази моя идея.  
По другата тема - предстоят местни избори. Затова искам да ви предупредя - с ДПС - внимателно. Ако кажем нещо, може да предизвикаме гражданска война. Всъщност може да кажем само: "Не купувай контрабанда! Вредно е за всички!" и "Гледайте Канал 3 - телевизията на народа!" 
Аз съм сигурен, че на изборите ще ги разбием, щото кметът на Нова Загора Грозев днес поръси за кадем тази зала-бижу. А пък Тотев вече е резервирал Античния театър в Пловдив за тържествено парти на 25 октомври! Напред, ГЕРБ! Ние сме като "Реал" Мадрид - Десетата ни чака! 

***

130 военнослужещи са се включили в охраната на българската граница с Турция, обяви министър Ненчев.  
По-късно към тях щели да се присъединят още 100 военни, които в момента били заети да правят ремонт у генерал Шивиков.  

***

Апелативният съд оправда Цветан Цветанов, след като месеци по-рано го беше осъдил на 4 години затвор.  
Адвокати коментираха, че съдът искал да покаже на парламента, че също може да прави "исторически компромис".  

***
Бойко Борисов се обадил на министъра на външните работи Даниел Митов: 
- Митов, тази нощ имах върховно изпитание - получих обаждане от евроатлантическите партньори и те настояха да те сменя с Николай Младенов, че вече много си биел на очи. Това е лошата новина.  
- А каква е добрата? - попитал Митов. 
- Добрата е, че това е само хипотеза.  

***
АБВ обяви, че ще пише свой антикорупционен закон.  
Предполага се, че това ще е първият закон, писан в СПА - център.  

***
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с турския президент Ердоган. 
Домакинът Ердоган посрещнал Цацаров много топло: 
- Здравей, приятелю! 
- Приятел? - озадачил се Цацаров. 
- Ами, да! Водя се от максимата: "Приятелите на моите приятели са и мои приятели!" Анадънму?  

***
Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ, с който забранява на журналистката Елена Йончева и на депутатката от "Атака" Магдалена Ташева да влизат в Украйна. 
Йончева и Ташева се успокоили, че наложените им санкции са само за Украйна, тъй като за почивните дни имали планирана екскурзия до Крим.  

***
От Столична община съобщиха, че в серията от почивни дни по улици, къщи и блокове тръгват преброители, чиято задача е да установят с точност колко са сиромасите в София. 

***
Руски комик се представи за Путин в телефонен разговор с Елтън Джон.  
По-рано същият руски комик е издействал от Бойко Борисов въздушен коридор за руски самолет.  

***
Соломон Паси дари своя трабант на Националния военноисторически музей.  
Директорът на музея проф. Божидар Димитров и неговият приятел Вежди Рашидов благодариха лично на Паси за възможността да направят "тези прекрасни картонени подложки за уиски". 

***
ФИФА поиска да бъдат отнети 15 точки от актива на ЦСКА, а трима португалски мениджъри поискаха да бъдат присъдени още 2 млн. дългове към пасива на ЦСКА.  

Футболистите на "Левски" пък са готови да се откажат от изписването на имената им върху гърба на фланелките, за да има място за всички спонсори. 

***
Тази седмица ще се запомни и с първия учебен ден. Затова ви предлагаме и една новина от столично СОУ: Упорит учител по математика най-после е намерил приложение в реалния живот на два математически термина като е кръстил родилите му се близнаци Тангенс и Котангенс.