След равенството на "Лудогорец" днес (1:1 с "Черно море" във Варна) пред ЦСКА се откри отличен шанс да се върне обратно в борбата за титлата. "Червените" обаче направиха фатална грешна стъпка в парк "Лаута" в Пловдив срещу "Локомотив", губейки изненадващо с 0:2 от намиращия се в криза отбор.

Така ЦСКА остана на трето място в класирането с актив от 61 точки след 33-ия кръг. Лидерът "Лудогорец" има 70, а вторият "Литекс" е с 64 пункта. По всичко изглежда, че битката за шампионската титла ще се води между тези два тима. "Локомотив" Пловдив пък остана на седмото място в подреждането, но вече е само на точка от шестия "Черно море" със своите 49.

ЦСКА затвърди тенденцията да играе слабо като гост през сезона. "Армейците" са безупречен домакин, но извън стадион "Българска армия" са обикновен отбор. В 16 мача навън "червените" са отбелязали едва 16 гола, или по един средно на мач, и имат цели пет загуби.

След като взе точка от водача "Лудогорец" (1:1), "Локо" Пд измъчи и друг от лидерите. По-рано през сезона "черно-белите" също биха ЦСКА на свой стадион. Днес головете за успеха на пловдивчани отбелязаха ветераните Здравко Лазаров и Мартин Камбуров (от дузпа). Последният е желан от старши треньора на "армейците" Стойчо Младенов.

Също като ЦСКА и "Локо" Пд е домакински отбор със своите показатели 9-3-4 на "Лаута". До края на сезона "смърфовете" могат да измъчат още лидери, а защо не и да решат спора за титлата в една или друга посока.

За ЦСКА остава надеждата да не изпусне мястото си в Топ 3 на класирането и съответно участие в европейските клубни турнир през следващия сезон.