Останките на цар Николай II и съпругата му Александра бяха ексхумирани, за да се извършат допълнителни анализи, съобщи ТАСС. Възобновено е делото за разстрела през 1918 година на царското семейство и се налага допълнителна идентификация, която досега не е могла да бъде направена.

Ще се извършат сравнитени анализи с останките на сестрата на императрица Александра и на княгиня Евгения. Техните скелети са в Йерусалим. Ще се използват и кръвни проби от дядото на цар Николай II - Александър II.

Царското семейство е разстреляно през юли 1918 г. в Екатеринбург. От тогава мистериозно се издирват техните останки. През 1998 година делото бе прекратено. Същата година в катедралата Петър и Павел в Екатеринбург, бяха препогребани тленните останки на Николай II и членовете на царското семейство. 

Но през 2007 година отново разследването бе възобновено. След сегашните изследвания властите се надяват да бъде внесено по-голямо и детайлно уточняване кои точно са били разстреляни и на кого са отделните останки. Както е известно царското сеемйство е било убито заедно с придворни, лакеи и офицери от охраната.