Най-добрият български тенисист Григор Димитров от днес официално заема 14-о място в световната ранглиста на ATP с актив от 2130 точки. Това е поредно рекордно класиране в кариерата на Гришо, който миналата седмица бе на 15-а позиция.

Във вторник първата ни ракета започва участието си на силния турнир от сериите „Мастърс 1000” в Монте Карло. Българинът попадна в първата четвъртина на схемата, което му отреди за първи съперник испанеца Марсел Гранойерс. Евентуален негов противник във втория кръг ще бъде Ярко Ниеминен, а на четвъртфинала може да се изправи срещу Рафаел Надал, ако няма изненади. За Димитров това ще е първият турнир на клей за тази година.

Григор има да защитава цели 160 точки от миналата година, когато достигна до четвъртфиналите в Монте Карло. На този етап от надпреварата най-добрият ни тенисист бе спрян от Краля на клея Рафа Надал след здрава битка и 1:2 сета. 

Иначе на световния тенис връх не настъпиха размествания. Лидер продължава да бъде Рафаел Надал с 13 730 точки, следван от Новак Джокович (11 680), Станислас Вавринка (5760), Роджър Федрер (5355) и Томас Бердих (4720).