- Г-н Кадиев, не смятате ли, че в момента, в който получихте подкрепата на АБВ с лидер Георги Първанов, вие загубихте доста потенциални избиратели от БСП?

- Хора всякакви. Те ще гласуват за мен като мажоритарен кандидат. Няма да гласуват за АБВ, няма да гласуват за партия "Български социалдемократи". Ще гласуват за мен такъв, какъвто ме познават. Аз съм благодарен на всички, които са ме подкрепили. Ще има и още партии, които ще ме подкрепят. Сигурно ще има хора, които ще са недоволни от една или друга от тях. В крайна сметка важна е личността. Ти гласуваш за нея.

- Важна е също така и общинската листа, в която ще има хора от АБВ.

- Да, ще има хора и от АБВ, ще има и от партия "Български социалдемократи", ще има и хора, които аз съм посочил. Всички са много качествени и много млади. Средната им възраст е под 40 години. Те са много амбицирани да допринесат нещо ново в Столична община. Да има някакъв свеж въздух и полъх в нея. Защото като гледам листата на ГЕРБ, там 99% са настоящи общински съветници. Като гледам листата на БСП, по-голямата част са колеги, с които аз съм правил кампания.

- Но и вие също имате сериозен стаж като общински съветник.

- 6 години бях общински съветник. Според мен, когато повече от 8 години си общински съветник, човек се поизхабява. А и губиш мотивация, защото ти става ежедневие.

- Социолози коментират, че второто място в София ще е по-скоро за Михаил Мирчев, отколкото за вас.

- Аз не съм социолог. Аз съм длъжен да дам всичко от себе си. Длъжен съм да покажа на софиянци, че има и друг начин на управление на града. От там нататък дали те ще изберат мен или някой друг, няма никакво значение. Защото ние всички сме различни и всеки има правото да избере. Това, което искам да направя, е не само да спечеля изборите, но и да покажа един нов начин на правене на политика, модерен. Защото хората намразиха политиката. Както намразиха Пеевски, така намразиха и мен. За тях ние всички сме едно и също, а ние не сме. В парламента има колеги депутати с отнет имунитет за измами с ДДС. Не искам с тях да съм на едно ниво. Аз съм се борил с измамите с ДДС. Затова искам да покажа на хората, че политиката всъщност е една нормална дейност, в която човек влиза от желание да промени обществото. А не задължително да открадне.

- Няма как да не се върнем на първия въпрос. А именно - дали присъствието на Георги Първанов около вашата кандидатура ще ви помогне да демонстрирате нов начин на правене на политика?

- Аз съм абсолютно независим в политиката, която правя. Никой не ми поставя никакви условия. Бях независим в БСП, да не говорим сега. В момента нямам партия, в която да членувам. Моята партия са моите убеждения и от тях не могат да ме изключат. Аз отговарям за собствените си думи. Не Георги Първанов, не Георги Анастасов, не който и да е друг.

Аз исках да имам широко ветрило от партии. За съжаление, част от тях вече си бяха направили плановете, листите, коалициите. Друга част ми отказаха по някакви техни причини, на трета част аз отказах по мои причини, които не искам да съобщавам, защото са лични.

- В София има много леви гласове, които не гласуват за БСП. Смятате ли, че ще успеете да ги привлечете?

- Местните избори не са толкова леви и десни. Тротоарът не е нито ляв, нито десен. Тротоарът си е тротоар, трябва да го оправиш. Моята група, към която са се насочил, не са твърдите ядра нито на десни партии, нито на БСП, а хората, които искат София да изглежда по различен начин. Столичани заслужават повече. Те си плащат данъците, плащат си таксите, трошат си нервите в общинската администрация и трябва да получат някакъв продукт насреща, някаква услуга. Тази услуга, която им се предлага, в момента не е добра. Аз искам да им предложа по-добра услуга.