Арета Франклин и Андреа Бочели ще пеят на меса на папа Франциск във Филаделфия. В събота светият отец ще бъде посрещнат от участниците в Осмата световна среща на семействата и заедно с него ще се молят на молитвеното бдение на фона на прекрасните гласове на легендарните певци.

Папата ще отслужи и литургия заедно с епископите на Пенсилвания, а по-късно ще участва на срещата, посветена на религиозната свобода с испанско говорящи и други имигранти.

Визитата в САЩ на главата на Римокатолическата църква преминава при изключителен интерес. Десетки хиляди го посрещнаха по улиците на Вашингтон.

Негово светейшество Франциск днес ще направи обръщение в Конгреса на САЩ. В програмата му е и литургия на кота 0 в Ню Йорк, където на 11 септември 2001 година бе извършен най-големият терористичен акт в историята. Духовният пастир на 1 милиард и 300 милиона католици по света ще говори и на сесията на Общото събрание на ООН.

Преди да си замине от Америка, в неделя главата на Римокатолическата църква ще посети затвора Кюрън-Фромолд и ще разговаря със затворниците. След това ще закрие Световната среща на семействата и ще обяви домакина за следващото издание през 2018.