БРЮКСЕЛ - Неизвестни нападатели са се опитали да проникнат в централния затвор на Брюксел, стреляйки по вратата му с автомат "Калашников"

Това бил очевиден опит да помогнат на затворник да избяга, съобщи националното радио РТБФ. Инцидентът станал в неделя вечер.

Четиримата мъже първо се явили в полицейски униформи и поискали охраната да им отвори, но тя отказала, понеже нямали необходимите пропуски.

Малко след като си отишли, пред вратите на затвора в квартал Сен-Жил се появила кола с полицейски знаци и включена синя лампа. Първата врата на затвора я пропуснала, но втората не се отворила и четиримата души в колата започнали да стрелят по резето с автомат "Калашников". Те за кратко взели за заложничкаа медицинска сестра, която отивала на работа.

След като охраната била вдигната по тревога, нападателите излезли от преддверието на затвора с автомобила и се отправили към околвръстната магистрала на Брюксел, където полицията ги подгонила. Тогава те започнали автоматична стрелба във всички посоки, което принудило полицаите да изоставят преследването, за да избегнат невинни жертви.

Нападателите успели да избягат и престрелките приключили без пострадали, предаде радиото. Според него полицията има следа, по която продължава издирването.