Антъни Бурдейн, "безцензурирният" топготвач и кулинарен турист, прави фермерски пазар на брега на река Хъдсън в Манхатън, пише в. "Ню Йорк Таймс".

"Мислете за него като за азиатски нощен пазар - ядене и пиене след полунощ", обяснява Бурдейн.

От година насам кулинарното съсловие на Ню Йорк говори за проекта на Бурдейн, но сега той излиза наяве. Световната знаменитост заедно със свои партньори е наел основната част и мецанина на Кей 57 на 15-а улица, един от най-големите транспортни терминали на река Хъдсън.

Кей 57 е използван за корпоративни събития като представянето на Windows 8.

До две години там Бурдейн смята да отвори "Бурдейн Маркет", "колекция" от около 100 магазинчета за търговия на едро и дребно на производители на храни от района на Ню Йорк и от цялата страна, както и рибари, месари, пекари и други кулинарни спецове. В плановете му влиза и поне един денонощен ресторант.

Но душата на проекта ще бъде издържан в стила на сингапурските улични пазари за хранене център с места, където хората могат да хапнат току-що приготвена храна. И разбира се, да пийнат.

Кей 57 е транспортен терминал, който е построен през 1952 г., но от 2003 г. си търси наемател. Той е собственост на града и щата Ню Йорк, които са го отдали на дългосрочен наем на две компании -  Youngwoo & Associates и RXR Realty. Неговата площ от близо 15 дка се използва от време на време за различни корпоративни събития. Например през октомври 2012 г. там беше обявен стартът на операционната система Windows 8 на Microsoft.

От години Бурдейн обмисля идеята за пазара, но тя започва да вижда бял свят преди 2 години, когато шефът Ерик Рипърт от нюйоркския ресторант "Льо Бернаден" му дава съвет да се свърже с предприемача Стивън Уъртър, инвеститор в недвижими имоти. Проектът не е евтин - Бурдейн и Уъртър ще инвестират около $60 млн., за да трансформират кея в пазар.