Продължават английските провали в Шампионската лига и след вторите мачове от груповата фаза. Снощи "Арсенал" и "Челси" записаха поражения, а особено тежко е положението на "артилеристите", които още нямат точка.

Насред стадиона си в Северен Лондон тимът на Арсен Венгер допусна конфузно 2:3 срещу "Олимпиакос", след като догонваше през всичките 90 минути. И в крайна сметка не успя да догони. В първия мач "Арсенал" загуби от "Динамо" (Загреб), сразен сега от "Байерн" (Мюнхен) с 0:5. Головият рецитал на Роберт Левандовски продължава и в Европа - полякът записа хеттрик.

А сега на "Арсенал" предстоят два мача именно срещу баварската машина. Много реално изглежда лондончани да отпаднат от Шампионската лига.

Все още не така нещата с "Челси", който въпреки поражението с 1:2 на терена на "Порто", има три точки в актива си. Андре Андре откри резултата в 38-ата минута за португалците, а в края на първото полувреме Вилиан изравни от пряк свободен удар. Още в 51-ата обаче Маикон донесе успеха на "драконите". "Сините" от Лондон не успяха да направят почти нищо в атака през вторите 45 минути.

Срещата бе представена като сблъсък между вратаря на португалците Икер Касияс и Жозе Моуриньо - двамата имаха скандали и студени отношения, когато Специалния бе наставник на "Реал". Касияс ще помни мача и с рекорд - той записа участие №152 в Шампионската лига, с което подобри рекорда на Шави. А Моу си тръгна с горчилка от града, в който записа първите си големи треньорски успехи.

В другия мач от карето имаше българска връзка, "Макаби" (Тел Авив) - "Динамо" (Киев) 0:2. Израелците са водени от миналия за кратко през "Левски" сръбски треньор Славиша Йоканович. Андрий Ярмоленко попари домакините още в 4-ата минута, а в 50-ата бившият играч на ЦСКА Жуниор Мораес удвои.

Интересно се развиват събитията и в група Е. "Барселона" отърва кожата срещу "Байер" (Леверкузен). Кирякос Пападопулос се разписа в 22-ата минута. Късният щурм на каталунците, лишени от контузения Лео Меси, даде резултат. Серхи Роберто изравни в 80-ата, а в 82-ата Луис Суарес хвърли "Камп Ноу" в буйна радост. След гола си той посочи десет пръста към камерата - знак към лидера с №10. А заглавието на в. "Марка" за двубоя е "Лионел Суарес".

Покрай английския срам, италианците също няма с какво да се гордеят след снощните битки. "Рома" падна на терена на БАТЕ Борисов с 2:3. Беларусите записаха нов триумф срещу голям отбор. Те поведоха у дома с 3:0 до 31-ата минута с попадения на Игор Стасевич и Филип Младенович (2). Жервиньо върна един гол в 67-ата, а Василис Торосидис направи края интересен в 82-ата, но БАТЕ удържа.

В може би най-безинтересната група - Н, "Валенсия" спечели с 1:0 като гост на "Лион", "Зенит" продължава да е едноличен лидер след 2:1 срещу "Гент".

Тази вечер "Астана" на Станимир Стоилов приема "Галатасарай".