Кандидат-кметицата на село Гаганица от БСП Антоанета Лазарова не е сменяла прическата си, с която предизвика фурор и стотици коментари в социалните мрежи. Това разкри самата тя пред Нова телевизия.

Лазарова е председател на пенсионерския клуб в селото и пее в местната фолклорна група. Видяла прическата, с която е в момента, в модно списание и оттогава всеки ден отделя по 10-15 минути всеки ден, за да топира косата си.

Нова телевизия се срещна и с някои от другите кандидати на местните избори с интересни плакати.

"Няма да убивам никого", обеща кандидатът на "Зелените" в Поморие Стоян Тончев.

На един от агитматериалите си той пронизва с меч октопод, което повдигна дискусии на тема доколко е допустимо екоактивисти да се рекламират чрез убийството на животни.

Колкото до двата плаката на синия и червения кандидат за кмет на Каолиново Марио Бойков и на Ивайло Грозев се оказа, че на тях единственото вярно са имената им. Двамата били в една компания, която в шеги и закачки обсъждала изборите във весело настроение на къмпинг "Арапя".

"Това със силните и здрави тополи бе една закачка, защото една топола падна върху караваната ми и я смачка", обясни Бойков.

На втория ден след като плакатите му били разлепени на къмпинга обаче той усетил изкушенията пред хората ангажирани в политически занимания.

"Идва при мен един човек, дръпва ме на страни и ми вика: дай едно парцелче да уредим", смее се синият кандидат-кмет.