Тази сутрин е задържан служител на ДАНС, който е изнасял данни за предстоящи акции срещу контрабандисти.  Ударът е на "Вътрешна сигурност" на Агенцията и специализираното звено "Антикорупция" към прокуратурата.

Служителят е изнасял класифицирана информация за разработки "от едно известно време", каза зам.-председателят на ДАНС Олег Петров. В продължение на целия ден продължават да се претърсват помещения и автомобили, които е ползвал.

Арестуваният служител на закона изнасял документи и ги предавал на заинтересовани лица за предстоящи акции на Агенцията и прокуратурата срещу контрабандата и икономическата престъпност.

"Резултатът в някои случаи е бил именно безрезултатността на такива операции поради изпреварващата информация, подадена по този начин", допълни главният прокурор Сотир Цацаров.

На брифинг днес стана ясно, че за задържани и 2-ма полицаи от столично РПУ. По първоначалнни данни те са си искали пари, за да смачкват преписки. По случая още се работи, потвърди главният секретар на министерството Георги Костов.