Пророчеството на Ванга, че когато в Голямата базилика в Плиска бликне вода, България ще започне да се оправя, вече се сбъдва. Това каза пред Нова ТВ шефът на НИМ Божидар Димитров.

"2,4% е нарастването на БВП през тази година, очаквахме 0,8%. Дали това се дължи на водата в Плиска или на световната икономическа конюнктура - не знам".

Така Димитров аргументира своята теза. И сподели наблюдения, че докато пътувал из България виждал, че се строи много и то не къщи, а заводи. За пример той даде района на Пловдив.

Димитров коментира и други актуални теми. Според него изпълнението на песента за Райна княгина на турски на откриването на кампанията на ДПС е провокациа за стягане на електората.

"В щаба на Лютви Местан знаеха, че това ще предизвика ответна реакция. Дори тези, които са се отказали да гласуват за ДПС ще гласуват отново", смята Димитров.

Според него ДПС е турска националистическа партия, но е на път да стане циганска партия, защото от нея се отказват много турци, но тя привлича цигани

"Не са единствени, които купуват, но напоследък те много купуват", каза още Димитров.

По повод откритата течаща вода на Марс Димитров каза на шега, че "тя е от Охридското езеро". Той коментира още, че ще е много трудно да интегрираме бежанците заради големите културни различия между християни и мюсюлмани.

"Ислямът е политическа религия. Според исляма жените са по-евтини от кравите. За убийството на крава се полагат 3 години затвор, за жена - 2 години. Това не са културни разлики, а много съществени екзситенциални разлики", обясни Димитров.