В подножието на Джендем тепе в Пловдив в неделя вечерта бе открито тялото на изчезналия преди две седмици студент Момчил Семерджиев, съобщи БГНЕС.

Младежът беше в неизвестност от 18 септември. Това се беше случило само дни, след като се е върнал от бригада в Америка, а първо близките му, после и полицията го издирваха. В последния ден, когато е видян, Момчил е бил със свои приятели на Бунарджика. В 1:30 часа се обадил на брат си, че е пред дома им, но си е забравил ключовете. Брат му, обаче, не е бил в къщи и се е върнал след 20 минути. Момчил вече не е бил там. Близките му разбират, че го няма, едва на другата сутрин.

В последните дни в Пловдив листовки със снимката на момчето бяха разлепени из целия град. Проверени са редица сигнали, но никой от тях не дава резултат. Момчил не е имал рисково поведение, не е носел със себе си много пари, не е имал врагове, по данни на близките. Все още не е ясно дали смъртта му е умишлена или резултат на нещастен случай. Засега нито една версия не преобладава.