Лидерът на БСП Михаил Миков разказа в студиото на бТВ как миналата седмица е бил разпространен запис, на който се чувало как кандидат кметът на ГЕРБ за Перник купува гласове."Просто си платихме вота - това е", чува се на въпросното аудио.

"Това е запис, който върви и цяла България го слуша, само българските медии не са получили нищо. Там пише, че е пратено до 55 медии, само че явно изглежда събота, неделя и петък има някаква повреда в електронните пощи на медиите. Хората научават какво става, а иначе – гръмки фрази за корупцията от ГЕРБ”, каза червеният лидер.

Той допълни, че БСП е подала сигнал в ЦИК за направения запис.

„Сегашният закон не се отличава от старите, това ще са същите хора”, допълни още Миков, по повод това, че левите не подкрепиха антикорупционния проект на Меглена Кунева.

"Тук събираме два-три антикорупционни органа, тоест – местене на мебелите без ефект", определи той проектозакона, който не мина дори и на първо четене преди лятната депутатска ваканция.

Миков каза още, че партията му твърдо стои зад исканата оставка на военния министър Николай Ненчев. А по повод поправката, която реално доведе до несъвместимост Йордан Бакалов като шеф на военното разузнаване, коментира:

Договорка за ръководството на военното разузнаване нямаше. Аз Бакалов много го уважавам, но са ми много странни всички хора, които стават народни представители, влизат в комисии и излизат експерти, допълни още Михаил Миков.

Човек трябва да има професионална подготовка за даден сектор на изпълнителната власт. Аз съм сигурен, че и болницата може да не се управлява от лекари, но смятам, че за разузнаването трябва военен”, каза Миков.