Русия е изпратила в Сирия части от т.нар. Спецназ - най-тайните и специално обучени войски, за да пазят властта на президента Башар Асад и да унищожат опозицията, твърди британското издание "Мирър".

Всяващите страх най-елитни бойци на Путин са поне един батальон в разкъсваната от война страна и се готвят за атака срещу бунтовници, продължава вестникът и цитира анонимен военен източник:

"Морските пехотинци на Путин са там, за да охраняват авиационните бази, които руснаците използват за ударите по бунтовниците. Но Спецназ не са там, за да се гарантира сигурността на някои обекти. Те са изключително агресивни и добре обучени. Те са там, за да "чистят", след въздушните удари. Целта е след бомбардировките командосите да извършват изключително секретни мисии срещу бунтовници и в крайна сметка да ги унищожат".

Според източника специалните отряди имат задача да ликвидират всеки, който заплашва властта на Асад. С всички средства. И това е единствената причина да се намират в Сирия, а не битката срещу т.нар. Ислямска държава. По този начин те ще засилят и позициите на Русия в Средиземно море и в Близкия изток, добавя военният спец. Той твърди, че Спецназ действат съвместно със седма Военновъздушна десантна планинска дивизия.

Изпратените отряди в Сирия имали опит от войната в Чечня, където са извършвали най-мръсните операции. Освен това, командосите преследвали до дупка и ликвидирали чеченски джихадисти, които са убивали или изтезавали руски войници, пише вестникът.