Моите колеги Надя Ганчева, Михаил Кръстев и Валентин Иванов бяха нападнати и бити от мутрите в циганската махала на Самоков. Този текст е за отглеждания талант на ДПС да привлича такива хора и за лицемерието на г-н Лютви Местан, който скоростно се възмути от този „акт на покушение срещу свободата на словото“.

Много лесно е този инцидент да бъде класифициран като поредния пример за безредието и насилието в гетата. Патриотите на заплата веднага призоваха да сринем със земята циганските махали, но подобна профанизация както им служи предизборно, така и опитва да зацапа истинския проблем. Любимото ви заглавие „Цигани набиха българи“ в случая не е вярно. Вярното е „Партийни мутри набиха журналисти“.

Квартален побойник, който има седем присъди в портфолиото си, богат опит в закани за саморазправа, хулиганство и заплаха за убийство на полицай, се оказва кандидат за общински съветник от ДПС в Самоков. Сега от партията щели да проверят как той е попаднал – попаднал бе, наистина това казаха – как той е попаднал в листата им.

Г-н Местан, ама вие сериозно ли?!

Сериозно ли се притеснявате от това какво се случва със свободата на словото? Нали знаете къде е дясно, г-н Местан? Когато седнете на мястото на първия ред в Народното събрание, погледнете надясно и вижте кой седи там, на сантиметри от вас. Погледнете го добре – няма шанс да не забележите корпулентната му фигура, той седи там – вие сте му отляво, той ви е отдясно.

Сериозно ли, г-н Местан, се притеснявате за свободата на словото? Когато човекът до вас размазва с бухалките си и малкото останали журналисти и медии с характер, които се опитват да служат на публиката, а не на господаря си. Когато неговите медии проповядват омраза и само дето не са започнали да залепват жълти звезди по вратите на малцината, опитващи се да спазват журналистическата етика. Сериозно ли бе, Лютви? Познаваме се от 20 години, ти не мислиш това, което казваш.

Главният прокурор поиска от ЦИК имунитета на Трайчо Василев-Пиже – кандидат за общински съветник и показан в национален ефир побойник. Сега ние трябва да повярваме на скоростното възмущение на ДПС и да приемем, че попадането на Пиже в листата е някаква случайност.

Каква случайност бе, г-н Местан? Та вие сте магнит за мутрите.

Имате нужда от примери ли? Помните ли бившия кмет на Велинград и депутат от ДПС Фидел Беев? А помните ли, че той бе осъден на 3,5 години затвор за далавери в общината? После Върховният съд намали присъдата му до 2 години затвор условно, но г-н Беев си остава осъден. Престъпник. От вашите.

Пропускам едни депутати от ДПС, които наскоро бяха осъдени, но пък не им помня имената. Вие ги помните много добре.

А помните ли, че когато направихте коалиция с „Евророма“ през 2001 година, лидерът на тази партия Цветелин Кънчев вече бе осъден на 6 години затвор за побой и отвличане? После бе обявен за национално издирване, предаде се и прекара две години зад решетките.

А познавате ли г-н Ценко Чоков, който връзва своите съселяни от Галиче по стълбовете и ги налага с камшик? Вие може да не го познавате, но той казва, че вече е от ДПС. Преди години идзигна знамето на силовата групировка СИК пред кметството. Е, главният секретар Бойко Борисов го арестува, но лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов позволи той да стане за пореден път кмет от името на партията му. Днес обаче е избрал вашата партия.

Помните ли Христо Бисеров? Какво стана с този човек, не пише, не се обажда... Прокуратурата внесе повторно обвинение срещу него за избягване на данъци в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон и за невярна имуществена декларация пред Сметната палата.

Поне вече ви припомних кой седи от дясната ви страна. А помните ли, че той не беше от вашата партия, а го приютихте, когато вече се прочу с таланта си. Помните, че и Бисеров дойде от друга партия, и Цветелин Кънчев дойде от друга коалиция, и Ценко Чоков дойде от други покровители. И този отдясно, и той така.

ДПС има достатъчно доказателства в досието си, че е партия, която се разширява чрез привличане на разбойници. Т.нар. отваряне отвъд турската общност всъщност е реверанс и признание, че българите и циганите също раждат качествени разбойници. И че успехът на ДПС в циганските гета е всъщност договорка с мутрите, които ги владеят – гласове срещу територия, покровителство срещу отчисления, феодализъм срещу васалност.

Малко остро стана, но няма как. Довчера демонизирахте моите колеги, днес вече ги бият. В това време останалите участници в театъра ще громят циганите, ще ви обвиняват в турцизация и тем подобни глупости. Защото всички заедно имате интерес от безредието. За вас са бухалките, за тях са гласовете ви. Винаги има нужда от тях.