Бившият зам.-шеф на парламента и настоящ депутат Лъчезар Иванов и майката на децата му Диана Долапчиева изпаднаха в грозна задочна полемика относно сина им Георги Иванов (17 г.). Срещу Малкия мозък - както бил известен в квартала тийнейджърът, прокуратурата образува досъдебно производство за въоръжен грабеж на бензиностанция OMV миналия четвъртък. В медиите изплуваха версии, че е разследван и за поне още 2 подобни деяния.

След като нарече екссъпругата си „бивша майка“, пред „ПИК“  видният гербер заяви, че на 10 декември 2013 г. е направил постъпки пред съда да спечели родителските права върху проблемния младеж.

„Преживях много тежък развод. След като се разделихме с жена ми преди 7 години, детето тогава беше на 10 години. Сега е на 17 години. Майка му носи отговорност за него. Преди време на два пъти беше обявен за национално издирване. Аз не мога да кажа с каква компания се е събрал, но във всички случаи функция на родителите е да се грижат за детето си. Когато Георги е далеч от дома ми, аз няма как да се грижа за него. А сега вече е на 17 години. Съкрушен съм от това, което се случи. Потресен съм, дойде ми като гръм от ясно небе... Съдът не се произнесе по този случай (за родителските права, б.р.). Ние сме правова държава и аз няма в тази ситуация как да държа родителските права на Георги.“

Тази сутрин обаче пред ТВ7 Долапчиева изказа коренно противоположна версия, в която общото е само датата:

„Това е най-интересният въпрос от всичките, така ли излиза? Съдът още не се е произнесъл по повод на исковата молба на Лъчезар Иванов от 27 декември 2013 г., в която той е заявил, че желае да получи родителските права, че детето живее при него към момента на подаване и че желае да остане при него за отглеждане в дома му в гр. Банкя. Той желае тези права, упражнява ги де факто тези права от 11 декември 2013 г. И е поискал привременни мерки, т.е. - да ги упражнява и до влизане в сила на решението на съда. Как той си упражнява мечтаните заветни родителски права, видя цяла България.
- Той грижи ли се за децата си?
- Пак питайте него. Мисля, че резултата го видяхме.“

На въпрос на телевизията, би ли гледала детето си, Долапчиева каза: „На този въпрос няма да ви дам отговор, защото го намирам за некоректен. Една майка по корем ще се влачи, но ще си гледа детето. Аз съм от тези майки.“ И пак уточни, че трябва Иванов да бъде питан защо след криминалното деяние детето е била намерено „в дупка“: „Нали току що ми казахте, че Лъчезар Иванов е намерил детето в дупката – попитайте него. Аз пак ви казвам – от 11.12.2013 г. фактически родителските права се упражняват от Лъчезар Иванов.“

Долапчиева каза още, че оръжие в ръцете на детето си не е давала, не вярва Георги да е автор на деянието и не знаела да е имал други кримипрояви. На въпрос на водещата защо смята, че депутатът я е нарекъл „бивша майка“, тя отговори:

"Ами, попитайте него. За мен той е бивш човек. И, за съжаление, никога не е бил мъж... В пълноценния смисъл на думата."