Някои от най-впечатляващите киноефекти не стават с шега и измама, промените в теглото или извънмерната мускулатура за определена роля не могат да се коригират или надградят с дигитален ретуш. Доказателство за това са транформациите на Матю Макконъхи в „Истински детективи” и най-вече в „Клубът на купувачите от Далас”, където ролята му на болен от СПИН го накара да отслабне драстично.

Сега актьорът направи обратното. Първите кадри от „Злато” го показват в неузнаваема външност – с наднормено тегло и плешиво теме. Друг човек!

Филмът е по действителен случай и разказва за аферата на минната корпорация Bre-X Minerals, които обявиха през 1995 г., че са открили залежи на злато в закупено от тях находище в близост до Борнео, Индонезия. Тази новина качи шеметно цените на акциите им, стотици милиони долари постъпиха в сметките им под формата на инвестиции. Две години по-късно стана ясно, че пробите, по които се изчислява количеството злато в находището, са били фалшиви.

Макконъхи влиза в образа на бизнесмена Кени Уелс. Двамата с геолога Майкъл Акоста (Едгар Рамирес) обединяват сили в търсене на злато в индонезийската джунгла. В останалите роли ще видим Брайс Далас Хауърд, Кори Стол, Тоби Кебъл и Брус Грийнууд. Режисьор е Стивън Гайгън („Сириана“).

Премиерата на „Злато“ е през есента на 2016 г.

Матю Макконъхи на снимачната площадка.

Площад Славейков