"Луна предлага брак на Бойко Борисов". Може да сте пропуснали много други новини, но това разтърсващо държавата събитие вероятно - не. То просто ви се е натрапило я от тв екрана, я във вездесъщите социални мрежи.

Анализи, коментари, взиране във всеки детайл от това съдбовно решение. Днес даже в сутрешния блок на Нова тв Луна подробно обясни своите творчески планове и сватбени копнежи. Недотам младата и не сияеща с разтърсваща красота или талант фолкпевица показа едно завидно умение - показа се като блестящ пиар. Доскоро тънеща в забвение и известна най-вече със загубените си в КТБ вложения, днес Луна привлече внимание. 

Предисторията - преди дни номинирата за изгонване фолкпевица предложи брак на премиера Бойко Борисов направо от изповедалнята в къщата на "Вип Брадър". Паралелно с това обяви кандидатурата си за президент, с надеждата евентуалният й съпруг да я издигне. И изпя като бонус песента "Елена, Елена". Медиите обичат да обсъждат личния живот на Борисов, а той наскоро обяви, че не може да се ожени заради журналистките. От друга страна предложението на Луна е толкова невероятно и шокиращо, а и същевременно окарикатуряващо Борисов чрез личността на кандидатката, че как да не се обсъди. 

Ето и избрани откъси от сутрешния диалог на водещата Анна Цолова с Луна - кандидатка за жена на Борисов и за президент.

- Аз минах на "ти", но имахме един предварителен разговор по време на рекламите и останах с впечатление, че не сте доволна да ви говоря на "ти", затова минавам на "вие". И показахте тази блузка с надпис „Луна президент“. Не мога ли да говоря на "ти" с Луна или мога?

- Вие преценете, не забравяйте все пак какво пише на блузката ми. Засега е само написано, но представете си, ако стане това факт, отговоря Луна сериозно. 

Защо хората се смеят на клипа в интернет и социалните мрежи, пита водещата. Кандидатката за политическа кариера подхожда отговорно, но се оказва, че претенциите й към премиера междувременно са нараснали - иска да плати тока в къщата на ВИП Брадър.

"Господин Борисов все още има шанс до неделя, в понеделник аз съм номинирана...Ние имаме нужда от неговата помощ, защото сме го подкрепяли, защото го обичаме. И сега имаме нужда от неговата подкрепа – тук разходите ни растат ежедневно, имаме нужда да се вдигне бюджетът поне тройно. Тъкмо научих къде се пуска прахосмукачката и токът спря – това означава, че нямаме пари! Просто помолете господин Борисов, където се намира, да дойде по-бързо, или да изпрати доверено лице, да упълномощи някой, да ни вдигне бюджета, защото и ние сме хора..."

Водещата прекъсва Луна:

- Чакайте малко, да се включа – правилно ли разбирам, че очаквате лично Бойко Борисов да се ангажира с бюджетните неразположения на участниците във Вип Брадър или...?

Баница за Борисов, ако плати тока във ВИП Брадър

 

Фолкпевицата е невъзмутима и обещава баница на Борисов, направена с цялата й любов. Премиерът е изял доста баници на власт и Луна трябва да е наясно, че влиза в люта конкуренция с други майстори - знайни и незнайни, на това печиво.

"Баницата я почвам веднага. Очакваме го с нетърпение, имаме нужда от него. Ние му вярваме, разбирате ли? Той е единственият човек, на който вярваме, ако не вярваме на него, на кой друг да вярваме? Вече и на себе си не вярваме толкова. Започвам баницата, до неделя – това мога да направя. От понеделник аз съм номинирана и зрителите ще решат какво е най-доброто за мен. Очаквам го с цялата си любов.“

Темата се мести към КТБ, където Луна е загубила значителна част от спестяванията си. Тя задава уловка - ако остане докрая, ще разкрие тайната за банковата си сметка. И още нещо.

"Смятам, че тези въпроси са изключително деликатни, те влизат в личното ми пространство. Тези отговори трябва да бъдат заслужени. Ако това се случи, лично ще покажа банковата си сметка от въпросната банка. Лично ще покажа и още нещо, защото 20 години един и същи въпрос ме преследва: „Луна“ ли е истинското ми име. Това е въпросът, който най-много ми е задаван през целия ми съзнателен живот. Ще покажа и акта си за раждане, кръщелно свидетелство, лична карта, всички документи, с които разполагам", обещава Луна.

Как да имам работни дни като се раздавам за хората

 

Разкриването на детайли от житието-битието на кандидат-президентката продължава. Или по-скоро от опитите на водещата да се добере до нещо конкретно, свързано с Луна, става ясно, че фолкпевицата е усвоила умението да не казва нищо с много думи.

- Вярно ли е изречението, произнесено от вас: „Нямам нито един работен ден в живота си“? И ако е така, от какво сте спечелили парите си?..Откъде са ви парите, щом нямате един работен ден?, пита Цолова.

- Разбирам чудесно въпроса. Това е метафора – няма как да има един човек работен ден или да го чувства като работен ден, когато е създаден да се раздава на хората. Аз цял живот само това съм правила и ще продължа да го правя.

- Но все так, в България кариерата ви не е толкова активна в последните години, което означава, че някъде зад граница сте я градили, за да спечелите парите, които сте спечелили, извинете за личния въпрос. Така ли е?

Понеже наистина лошо ви чувам. Въпросът ви беше къде съм живяла през последните години? Ще отговоря по следния начин и се надявам да бъда правилно разбрана – мога да живея, където пожелая, за колкото дълъг период от време пожелая – това аз го решавам, защото мога да си го позволя. След смъртта на моя баща, който почина седмица преди да затворят умишлено фалиралата банка, моят живот коренно се промени. Това е една много голяма рана в мен, намирам сили в момента да я споделя, защото трябва да го кажа. От този момент нататък на мен ми трябва време да дам всичко от себе си, да бъда с моето семейство, което боготворя. Ще бъда в България максимално дълго време, за да опитам да се справя с това мое обещание, което дадох пред хората. Надявам се бог да е с мен, да ми помогне, и самите ние ще видим това ще се случи възможно ли е изобщо едно обикновено момиче да му се даде шанс да се изяви, защото аз обичам хората абсолютно чистосърдечно и искрено. 

- Какво е образованието ви, къде сте завършили“ попита водещата.

- Също ви благодаря за този въпрос. Дори не ме оставиха да завърша училище, мен ме изключиха от училище. 

Имам способността да обичам хората, това не се учи", хвали се накрая Луна.