Прокуратурата е образувала досъдебно производство за хулиганство след скандала, в който участваха лидерът на „Атака” Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов, съобщи Нова тв. На сайта на държавното обвинение засега липсва официално съобщение.

Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител, защото замесените в него са защитени от депутатския си имунитет. Случаят е докладван лично на главния прокурор Сотир Цацаров, допълва медията. Дали той ще поиска имунитета на Сидеров и компания за втори път, ще стане ясно след приключването на разпитите, които текат и в момента.

Преглеждат се и видеозаписите от камерите. Проверяват се разказите на очевидци, че депутатът Десислав Чуколов е посегнал на полицай.

По-рано МВР пусна официално съобщение на страницата си, в което се потвърждава, че сигналът на 112 е, че "депутати от парламентарно представена политическа сила във видимо нетрезво състояние се държат грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари на улица “Георги С. Раковски“ в столицата."

Служители от Икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект, като нерегламентирани стоки и незаконни вещества не са били открити, съобщиха още вътрешното ведомство.

Волен Сидеров в момента е със свален имунитет заради течащ срещу него процес. Той е заради скандала в самолета София - Варна на 6 януари 2014 г., когато лидерът на националистите обиди френския културен аташе и се стигна до физически сблъсък с пътници и полицаи.