Партийната тв "Алфа" излъчи репортаж от снощните безредици на ул. "Г. С. Раковски" с участието на Волен Сидеров и Десислав Чуколов под заглавие: "Скандал! Сигнал на Сидеров за наркотрафик в София покрит от полиция и медии". Още на пръв поглед се набива, че в бързината са пропуснати думите "Ексклузивно!!!" и "Бомба!!!".

Лидерът на ПП АТАКА бе блъскан и заплашван от полицаи в самия център на столицата, след като подаде сигнал за разпространение на наркотични вещества и стоки без бандерол в близост до НАТФИЗ на столичната улица "Раковски", гласи краткият анонс към 4-минутното видео.

От него разбираме, че "Сидеров е бил блъскан и заплашван от полицаи в самия център на столицата". Обръща се особено внимание на униформен от СДВР, който според партийния лидер го заплашил със "саморазправа в тъмното". Дошлият на място екип от репортер и оператор ходи след лидера си в преследване на въпросния полицай, докато Сидеров го пита:

"Добре 'е, елате 'а са видим... Какво?..."

Налага се полицаят да се опитва да се шмугне зад колегите си, а после  в съседна пряка, явно предусещайки възможността да му зададат въпроса: "Ти мене уважаваш ли ме?"

"Това действие на полицая обаче затвърди обществените съмнения, че полицаите са едни от основните покровители на наркотрафика у нас", заключава менторски глас зад кадър.

Собственичката на въпросното магазинче Александрина Симеонова (която говори пред всички камери, б. р.) веднъж е обявено, че "видимо притеснена се крие зад служителите на реда", а втори път - че "не се притесни и от десетките пристигнали полицаи" и дава изявления.

В нападките се включил и "репортерът Росен Цветков от казионната медия бТВ", продължава изброяването на душманите на неволната и невинна жертва Сидеров.

Цветков (който по другите медии се видя, че пита Сидеров употребил ли е и какво количество алкохол, б.р.) е обвинен, че се е познавал със собствениците, прегърнали се, поздравили се и може би е съучастник. Освен това си водел нагласени свидетели.

Накрая пък протоколът, който полицията прави от претърсването на "клекшопа" и установява, че вътре няма дрога и нередовни стоки, е наречен "лист с неизвестно съдържание". Не става ясно на кого е неизвестно, защото той бива показан на всички.

Специално внимание се обръща, че цивилните от Икономическа полиция отказват да се представят на партийния лидер с имената си, че един си е тръгнал "на бегом" и че не му съобщават какво е установила проверката им. (Всъщност от името на полицията говори само пресцентърът на МВР, който по-късно съобщи, че вътре няма нищо притеснително, б.р.).

"Така само за една вечер полиция, казионни медии и предварително подготвени бутафорни свидетели изградиха защитна ограда пред съмненията на голяма част от българското общество, което подозира, че наркотрафикът в центъра на София е покровителстван от високите етажи на властта", обобщава гласът зад кадър на финала.

Накрая се обещава, че партия Атака и тв "Алфа" "ще продължат своето разследване" - явно жанр, към който е приобщен въпросният материал. Пропуска се да се съобщи с риск за живота ли журналистите ще доизпълнят своя дълг, или без.