"Абе, вие с патоса!"

Така се обърна Волен Сидеров към главния секретар на МВР Георги Костов на пресконференция в Съдебната палата, която лидерът на Атака реши да посети лично. 

След снощните буйства на депутата шефът на Софийската градска прокуратура Христо Динев, говорителката на ВКП прокурор Румяна Арнаудова, Георги Костов и директорът на СДВР Младен Маринов дадоха извънреден брифинг в 14.30. Сидеров обаче дойде с екип на тв "Алфа" и на практика почти го направи невъзможен за провеждане, защото крещеше, докато четиримата говореха.

Костов специално изказа благодарност на гражданите, които в случая са застанали на страната на полицаите. Той подчерта, че не е установено нито едно превишаване на правата от страна на органите на МВР.

Докато Сидеров викаше паралелно с него срещу диктофоните, Костов също повиши тон, за да се чуе по-добре:

"Призовавам гражданите още повече обаче да се обадят на 112, да кажат какво се случи, да предоставят записи от телефони, ако имат - всичко."

Именно това му спечели подвикването за патоса. После Сидеров каза: "Прикриваш контрабандата на цигари и наркотици".

"Кой, аз ли прикривам? Ми подайте жалба", обърна се срещу него Костов. "Ще подам", отговори Сидеров, докато почти го преследваше във фоайето на първия етаж на Съдебната палата.

После обаче трябваше да побърза да се върне пред микрофоните, защото се появи опасност Румяна Арнаудова да успее да каже нещо в негово отсъствие.

"Защо нарушихте закона, г-жо Арнаудова", развика се срещу нея Сидеров, имайки предвид, че се изнасят данни за започнало досъдебно производство (макар че то засега се води срещу неизвестен извършител и нищо не пречи да бъде съобщавано, б.р.). 

- Вие не се произнасяйте, да не ви осъдя - заплаши той прокурорката.

- Искате ли да го изчакаме да се успокои, за да направим записа - предложи репортерка. 

- ... Става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, отличават се с особена дързост и цинизъм... - опитваше да продължи изявлението си говорителката на Сотир Цацаров.

- Ма, това е същото, което ми повдигнахте миналия път! Даже нямате вече въображение - установи на висок глас Сидеров, визирайки делото за едро хулиганство в самолета София-Варна, което още тече.

- ... Разпитани са 15 свидетели... - продължи Арнаудова

- Ма, защо не разпитвате мен, кога ги разпитахте през нощта? Много сте чевръсти... - репликира Сидеров. 

След края на напрегнатия брифинг репортерът на тв "Алфа" застана в кадър и обобщи:

"Видяхте леко скалъпената пресконференция на СДВР и прокуратурата."