Делян Пеевски пратил телевизионен екип в дома на Атанас Чобанов, главния редактор на сайта "Биволъ".

Това съобщи днес самият сайт.

Тази сутрин на адреса в парижкото предградие, където живее Чобанов, се появил снимачен екип на телевизия „Канал 3". Членовете му се представили на съпругата му като колеги. Те поискали да влязат в апартамента, разпитвали дали това е „социално жилище“ и снимали сградата, твърди "Биволъ".

Това станало в отсъствието на Чобанов. В момента той е в норвежкия град Лилехамер, където представлява българската разследваща журналистика. Там се провежда Световната конференция на разследващите журналисти, събрала 850 души от 120 държави.

Още утре Чобанов ще депозира във френската прокуратура жалба за тормоз от страна на овластеното лице Делян Пеевски, бивш директор на ДАНС, настоящ депутат, вече официален собственик на „Канал 3", и акционер в „Булгартабак“, обявява сайтът. Към жалбата ще бъде приложено и разследване, което уличава документално Пеевски в укриване на десетки милиони евро доходи с неясен произход.

От "Биволъ" твърдят също, че причина за атаката на медиите на Пеевски срещу сайта е заради последните му разкрития. Сайтът писа, че свързани със собствениците на ПИБ лица са откраднали 20 милиона евро от храните за бедни в Румъния. Следите на парите водят към Кипър, където ПИБ имал филиал. По следите им били Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, и румънски прокурори.