Мария Календерска, кандидат за кмет на София на "България без цензура", реши да се заиграе с ЦСКА и трудното положение на клуба. Точно след седмица "червените" приемат "Витоша" (Бистрица) на стадион "Българска армия" в дербито на "В" група и мачът вече бе намесен в политическата битка.

Календерска позира с подходяща за случая снимка и написа следното във фейсбук:

"Армията да разстреля тигрите поне с 9 на 0

ЦСКА трябва да покаже на бистришките тигри, че дори да живеят в Министерски съвет, законът на джунглата е на страната на армията!
Момчета, покажете на топ тигъра на тигрите, че сте сила! ЦСКА е легендарен отбор, изваден по служебен път от битката, но това не значи, че другите са спечелили. Държавата да се грижи за куцо и сакато във футбола, а да изостави ЦСКА, както е изоставила и армията си, е фатална грешка и трябва да бъде наказана. Заслужавате поне равен шанс с другите отбори, за които бяха направени безброй жестове и компромиси. За другото, трябва да борите на терена.

Покажете на топ тигъра, че мачовете не трябва да се свирят по резиденциите, а на стадионите. И то честно!

Знам как се чувствате вие и феновете ви, и че битката не е честна, защото аз и нашите избиратели се чувстваме по същия начин.
Когато са те финтирали толкова нечестно, изборът е само контраатака. Надявам се на победа. Вкарайте им поне 9-10 гола. Деветия ще приема като личен подарък и възмездие.

Стискам палци на централния ви нападател!"

Тимът на Бистришките тигри не е избран случайно - това е отборът на Бойко Борисов, който доскоро играеше с екипа му, но за момента излиза само на тенис корта и е сигурно, че няма да излезе срещу ЦСКА. 

Премиерът е меко казано недолюбван от феновете на "армейците". Допреди няколко кръга не минаваше мач без публиката да скандира обидни реплики по негов адрес. Борисов бе освиркан и преди седмица - на срещата с Гриша Ганчев. Ръководството на ЦСКА призова да не се вика срещу политици. А преди броени дни гостува на Борисов и обяви, че той дал "зелена светлина" на нов клуб ЦСКА, който да наследи без дългове настоящия, обявен в несъстоятелност.

Въпреки това феновете на "червените" продължават да мразят Бойко Борисов, а по форуми и социални мрежи призовават да се гласува срещу ГЕРБ. Всичко това не остана незабелязано от притивниците на управляващата партия. Преди броени дни Георги Кадиев покани съмишленици и противници на мача ЦСКА - "Витоша" (Бистрица). Това предизвика остро недзоволство в сектор "Г" - запалянковците му отвърнаха, че не е добре дошъл на Армията. Нито той, нито който и за било от целия политически спектър.

Подобни реакции вече има и под поста на Календерска.

Днес "червените" сразиха с 5:1 "Вихрен" (Сандански) като гости. Новината е, че са първи път пуснаха гол във "В" група, при това автогол - на Александър Бранеков.