Клаудия Кардинале съчувства на бежанците, закото нейните родители са мигранти.

Това заяви днес италианската актриса пред Би Ти Ви, попитана какво мисли за бежанците.

"Голям проблем е, в Сицилия е пълно с хора, пристигащи от Африка. Вече няма къде да ги настаняваме. Моят баща след Първата световна война се премести в Тунис. Там имаше вече много руснаци. Имаше също много арменци и евреи. Всички живеехме здаедно", припомни си Кардинале, която е родена в африканската държава през 1938 г. Тогава страната все още е френски протекторат.

Тя сподели, че често обядва с виетнамката Ким Фук, придобила световна известност като голото момиченце от снимката с бягащи от американска атака хора през 1972 г.

"На тези хора им се е случило нещо ужасно, но това не значи, че целият им живот трябва да бъде такъв", смята кинозвездата.

"Ален Делон, Жан-Пол Белмондо, толкова са много", отговори Кардинале през смях на въпроса кой мъж смята за неустоимия.

Тя обаче нямала любовни истории с тях. Дори им се съпротивлявала. Същото станало и когато при едно от посещенията и в САЩ на вратата й почукал и влязъл Марлон Брандо. После Кардинале си казала, че е била много глупава, разказа тя през смях.

Клаудия Кардинале бе в България за премиерата на филма си "Иало едно време един уест ърн". Режисьор е българинът Борис Десподов.

"Мислехме първо филмът да бъде документален, а не игрален. Много е вълнуващо да снимаме там, където някога снимахме "Имало едно време на запад". Там срещнах и Серджо Леоне", сподели знаменитата актриса.