Юристът Явор Нотев, който е депутат от "Атака", влезе в ролята на служебен защитник на лидера на партията Волен Сидеров, който през нощта в петък срещу събота се забърка в пореден скандал с бутане и блъскане в присъствието на полицаи в центъра на София.

След като в сутрешния блок на Нова телевизия изгледа видеоклипове от случката Нотев заяви:

"Има пререкание, но няма деяние, което да нарушава обществения ред с дързост и цинизъм".

Според него след края на работния ден Сидеров "може да си е позволил едно питие".

"Волен Сидеров е лидер на партия, която присъства вече в четири парламента. Гласоподавателите на "Атака" ще одобрят реакцията му. Той не е човек, който да остави нещата да продължават, ако има информация за контрабанда и разпространение на наркотици", обясни Нотев.

След това той обясни, че лидерът на националистите води оперативките на партията с равен, тих и убедителен тон, а обръщенията му са  в "обрана рамка".

От Нова телевизия обаче бяха взели и интервю с момчето, което е продавало в злополучния клекшоп по време на сидеровата акция в търсене на наркотици и цигари без бандерол.

"Бяха в нетрезво състояние.  Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха използваха нецензурни думи и искаха да изляза навън. Чуколов искаше да ме набие. Счупиха монетника", разказа младежът.

Днес Софийският градски съд ще заседава по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

Става дума за история от януари миналата година. Тогава по време на полет от София до Варна Сидеров и придружаващи го депутати вдигнаха скандал. Лидерът на "Атака" обиди френския културен аташе Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището в морската столица нападна един от пасажерите и удари полицай.

Ако бъде осъден, Сидеров може да получи наказание от 3 до 5 години затвор.

Днес се очаква също главният прокурор Сотир Цацаров отново да поиска сваляне на имунитета на Сидеров, както и на народния представител Десислав Чуколов.