Сряда, 20:45 часа, зала "Арена Армеец". Тогава ще удари поредният час на истината за волейболистите - на четвъртфинала на европейското. Съперникът ще стане ясен утре, вторник, когато в плейоф излизат Германия и Белгия.

Очакванията са, че ще срещнем немците, които тимът на Пламен Константинов (той първи използва любимия спортен лаф "часът на истината") срази с 3:0 гейма в първия сблъсък на "Евроволей 2015".

Националите на Германия събраха доста негативи от началото на шампионата и трябва да бъдат наказани отново.

Бундестимът игра откровено симулативно срещу Холандия при загубата с 2:3. За да избегне Полша. Нещо като работата с манипулираните дизели на Volkswagen. После, ни в клин ни в ръкав, иначе словоохотливият треньор Витал Хайнен се намеси в спора при влизането на Владислав Иванов на мястото на контузеното либеро Теодор Салпаров по време на снощната драма с Холандия.

А ние все си говорим за "българска работа" (независимо по какъв повод) и изтъкваме точността и организацията на германците. На този етап една втора победа ще постави на мястото им Хайнен и компания.

Българският тим поукоця, а и натрупа умора след два 5-геймови маратона. Но показва характер, основните единици са в добра форма, а публиката отново ще го държи "в ток". По-късно днес ще стане ясно дали Салпаров ще може да играе.

Останалите плейофи за излъчване на всички четвъртфиналисти също са във вторник.