Продуцентската компания на Леонардо ди Каприо и филмовото студио „Парамаунт пикчърс“ придобиха правата за екранизацията на книга за аферата с манипулираните дизелови двигатели на германския автомобилен производител „Фолксваген“, съобщава американската преса.

Appian Way на Ди Каприо закупи темата за пресъздаването й в киното, докато скандалът с манипулираните тестове за вредни емисии на двигателите все още е сред най-горещите обществени теми. Книгата е на журналиста от „Ню Йорк Таймс“ – специалист по германската икономика, Джак Еуинг. Текстът за една от най-големите измами в историята на бизнеса все още не е завършен, работното му заглавие е „Прекалено голям, за да сгреши“, но вече се очаква с огромен интерес.

Ди Каприо е активист в грижата на околната среда, притежава фондация, ангажирана с борбата срещу глобалното затопляне. През 2007 г. той направи документалния филм „11-ят час” за състоянието на Земята. През месец юли 2015 г. фондацията на актьора събра 40 милиона долара за опазването на последните девствени кътчета на планетата.

„Параманунт пикчърс“и Ди Каприо не оповестиха подробности относно кастинга и датата за премира на филма.

площад "Славейков"