Автомобил, превозващ афганистанци, е блъснал полицейска патрулка при гонка по улиците в Бургас, съобщиха от полицията в морския град.

Инцидентът е станал вчера, но официално за него бе съобщено едва сега, часове след стрелбата край Средец, при която бе убит имигрант.

Според съобщението на МВР, служители на бургаската жандармерия забелязали край разклона за село Дебелт приближаващи се с висока скорост три леки автомобила. Те подали сигнал за спиране със стоп-палка. Водачите обаче не се подчинили и продължили с висока скорост към Бургас. Започнало преследване, като било потърсено съдействие от служители на едно от районните управления в града.

Жандармеристите се изравнили с единия от преследваните леки автомобили - "Опел" със старозагорска регистрация. При опит да избяга водачът завил рязко наляво и, навлизайки в пътното платно на служебния полицейски автомобил, го блъснал. Колата на силите на реда има щети по предния десен калник и предната дясна врата.

Шофьорът успял да избяга. От купето на колата излезли 8 афганистански граждани, нелегално преминали границата.

Спрян е и лек автомобил "Ситроен Ксара" с пловдивска регистрация, управляван от 33-годишен мъж от Чирпан. В колата са пътували още 7 афганистански граждани, влезли у нас нелегално.

Водачът на третия автомобил успял да избяга с него и продължил в посока към центъра на Бургас.

Установено е, че чужденците са натоварени в леките автомобили в района на село Пънчево, община Средец, като се придвижвали по маршрут село Дебелт - Бургас. Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор "Миграция".