Лоши новини за музикалните фенове, Spirit of Burgas 2014 е отменен. Информацията беше потвърдена от Димитър Маджаров - директор на Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти". Причините са намалените субсидии и неприемливото за феновете съкратено двудневно издание на фестивала. Миналата година събитието беше само два дни и предизвика масовото недоволство на меломаните. Въпреки нулевата година, вече тече усилена подготовка за изданието на феста догодина. 

Пред Клуб Z  Димитър Маджаров коментира подробностите около Spirit of Burgas, и обяви предстоящите летните музикални събития в морския град. 

г-н Маджаров в интернет се разпространява информация, че тази година Spirit of Burgas няма да има. Вярно ли е? Каква е причината за това?

Вярно е. За съжаление тази година Spirit of Burgas няма да има. Причини са миналогодишния двудневен формат, който поднесохме заедно със съорганизатора ни на феновете. Струва ни се, че не беше добър и поради тази причина държахме тази година е тридневен фестивала. Миналата година бюджетът беше намален наполовина, тази година също и поради тази причина дефакто пак трябваше да минем на формат, който е по-малък, неудовлетворяващ нас като съорганизатори. По тези причини решихме, че е по-добре да насочим усилията си за следващата година 2015, да върнем тридневния формат.

Феновете се притесняват, че фестивалът ще бъде отменен окончателно, по подобие на други фестивали, които обявиха нулева година. Със сигурност ли Spirit of Burgas се завръща догодина?

(бел.а. Фестивалът Elevation се провали след неуспешно първо издание и нулева година, в която трябваше да се направи по-успешен формат)

Да,  вече започнахме работа по следващото издание през 2015 година, като идеята ни е да си върнем блясъка на фестивала от предходните години, тридневния формат с многото сцени, пълна програма, добри хедлайнери, а не просто да направим фестивал с посредствено ниво.

Какви музикални събития ще зарадват феновете през това лято в Бургас?

Много събития ще има и през тази година. "Включи града", който е от 6-и до 8-и юни (бел.а. фестивал на изкуствата), в летния театър ще има доста интересни събития също. Васко Василев ще гостува, W.A.S.P също ще гостуват. Ще има еднодневен рок-метъл фест. Културната програма ще е доста пълна, освен това все още тече избора за проекти, които общината ще съфинансира.