Президентът на волейболния клуб Левско Владимир Николов открива съвместно с клуба волейболно училище, което ще носи неговото име, съобщи капитанът на националния отбор на сайта на клуба.

Ето какво написа Владо Николов.

В последните няколко дни ми задават един голям въпрос: Къде можем да играем волейбол като вас!?

При това ми го задават както родители, решили да насочат децата си към този велик спорт, така и хора на по 20-30 години, запалили се да се научат да играят волейбол.

Затова ми хрумна идеята да създадем истинско волейболно училище към ВК Левски София, клубът, на който съм ръководител. Не просто поредната детско-юношеска школа, а училище, в което всеки от 5 до 55-годишна възраст да може да дойде и да научи тънкостите на този спорт.

И за да се знае, че всичко е сериозно, ще дам името си на това училище. Така ще гарантирам, че всеки, който запише детето си да тренира или реши сам той да дойде да играе волейбол, ще намери онова, което търси в залата! Ще намери треньори, които знаят как да преподават волейбола, ще намери условия, ще играе на чисто и топло! Защото може да не ви се вярва, но днес в София няма нито една отоплена волейболна зала!