Четирима зевзеци от Варна предприеха забавна акция, за да припомнят на съгражданите си, че в неделя освен избори за кметове и общинари се провежда и референдум. Местните бизнесмени "разхвърляха" няколко билборда из града, гласящи: "НЕ ИСКАМЕ да сме общински съветници!".

Вместо стандартните за кампания лица на кандидати, четиримата са сложили собствените си ликове - на НЕкандидати, а отдолу - задължителният надпис, че купуването и продаването на гласове е престъпление, гарниран с емотикон за широка усмивка.

"Заявлението им звучи меко казано странно, на фона на близо 1000-та мераклии да влязат в местния парламент на Варна на 25 октомври. Нещо повече - общинският съвет вече е "набъбнал" до поне 600 души, ако се съди по изявленията на представителите на всички листи, които твърдят, че ще вкарат по 5, 10 и дори 15 съветници", коментира местният сайт "Варна утре".

Николай Димитров, Нелко Начев, Владимир Павлов и Кольо Кечовски предприели шеговитата акция, с две основни цели: 

"Най-важното е да подскажем на варненци, че в неделя освен местни избори има референдум и те непременно трябва да излязат и да гласуват на него. Втората ни цел е да намекнем на бъдещите общински съветници да се откажат от заплатите си като такива. Месечните им възнаграждения костват на общинския бюджет милиони за 4-те години на мандата, а в същото време вечно няма пари за хората в нужда, за болните, за талантливите деца", посочва Нелко Начев, цитиран от varna-utre.bg.