Репортерката на Нова ТВ Вероника Димитрова е получила брутални заплахи от Христо Младенов, лидер на партия "Солидарност" и на националното мешере. Това съобщи телевизията. Причината е разследване, в което Димитрова показва как издигнати от партията за общински съветници в Аксаково са свързани с прочутите джебчии от Игнатиево.

"Аз снощи те прокълнах. Когото аз съм прокълнал - до 6 месеца е пострадал. Как можа да го пуснеш преди изборите? Вие свързвате "Солидарност" с организираната престъпност. Забранявам Нова ТВ да влиза в ромските кваратали. Населението е настроено към вас, да нямате проблеми. Може да стане бунт, гражданска война", заявява Младенов.

Той казва още, че ще подаде жалби до всички възможни институции в България и Европа, И изтъква, че има близки контакти с хора като Сергей Станишев и Бойко Борисов.

Самата Димитрова също разказа, че е получавала предупреждения по телефона, че в Игнатиево й готвят нещо.

Според разследването й Васил, който е мъж и съучастник на джебчийката Евгения от Игнатиево, е кандидат за общински съветник от "Солидарност" в Аксаково. Двамата са построили палат с парите от кражби. Снахата на кандидат-кмета Георги Ботев също е джебчийка. Ботев също е собственик на луксозна къща.

Евгения има славата на най-сръчната джебчийка в Игнатиево. Според разследването всичко става със знанието на полицията. В момента текат проверки на НАП, но заключение няма.

Младенов също живее в палат в град Левски, а съседи са му хора, разследвани за телефонни измами, рекет, лихварство и джебчийство. Той също е бил обект на чести данъчни проверки, но те винаги са завършвали без нарушения.

Партия "Солидарност" е учредена през 2007 г. след среща на Младенов с Ахмед Доган. С времето големите партии започват да я ползват като донор на гласове. БСП са първите, които имат споразумение с партията през 2013 г.

"Бях поканен от господин Станишев. Вика: "Г-н Младенов, каня ви на кафе, заповядайте в БСП". Вика: "Ще помогнете ли за евроизборите?". Викам: "Да, ще помогнем. Ще подпишем едно споразумение с вашата партия, за съвместна работа на изборите".

Това разказва Христо Младенов. Сега обаче той вече подкрепя Борисов и ГЕРБ.