Лидерът на „Атака” Волен Сидеров отново е правил проверки на клекшопа на ул. "Георги С.Раковски" в центъра на София, пред който преди десетина дни вдигна скандал. Това съобщи бТВ. Както и тогава Сидеров е бил придружаван от депутата Десислав Чуколов. Този път обаче компания им е правил Павел Чернев, който също беше депутат от "Атака", но напусна партията.

Проверката, която Сидеров е поискал миналата вечер да бъде направена на магазинчето от икономическа полиция, е била за спазване на работното време и дали са обявени цените на всички предлагани стоки. Този път до скандали не се е стигало, като Сидеров дори не е имал желание да говори. Той си е тръгнал бързо, а Чуколов е останал, за да проследи какво ще се случи.

Преди десетина дни Сидеров се замеси в скандал с полицаи и граждани пред магазинчето. Тогава той беше подал сигнал за продажба на безакцизни стоки и наркотици в търговския обект. Икономическата полиция обаче установи, че данните на Сидеров не отговарят на истината.

Малко по-късно Сидеров бе забелязан в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС), където изчакваше, отново с тв камера главния прокурор Сотир Цацаров. Лидерът на "Атака" обаче не успя да се види с Цацаров. Преди седмица Сидеров успя да влезе на заседание на ВСС и да поиска оставката на главния прокурор.