Рейтингът на Путин достига космически висини, съобщава Общоруският център за изучаване на общественото мнение. Одобрението на президента е стигнало 89,9 на сто. Това е исторически максимум. През юни тази година дейността на държавния глава бе харесвана от 89,1%.

Ударите в Сирия са причината за високия рейтинг на Путин, смятат анализатори. Вече почти години одобрението на президента надхвърля 80 на сто. То започна да се повишава след анексирането на Крим. Естествено бързо се появиха и клюкьори. Първо зам.шефът на администрацията на Кремъл Вячеслав Володин патетично обяви: "Има Путин - има Русия, няма Путин - няма Русия". Чак господарят на Кремъл се засрами от подобни сравнения и скромно коментира, че Русия може да мине и без такива като него.

"Най-популярният лидер в света е Путин. Това не са мой умозаключения. Това е извод от срещи с чуждестранни ръководители", рече и руският външен министър Сергей Лавров.

Днес Путин ще участва в международния дискусионен клуб "Валдай". Той ще оповести мнението си за световната конюнктура, подсказа говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. В тридневната работа на клуба участват над 130 специалисти и политолози от 30 държави.