Руският посланик във Великобритания явно не е фен на доктор Хаус или поредицата комедийни филми за Харолд и Кумар. Вчера дипломатът коментира в профила си в Туитър борбата с Ислямка държава, като илюстрира коментара си с кадър от филм.

"САЩ заплашва да спре да помага на Ирак срещу ИДИЛ, ако Багдад поиска помощ от Русия. Терористите сигурно ликуват!"

Кадърът е от "Харолд и Кумар бягат от Гуантанамо Бей", в която Кал Пен играе забавният и перманентно напушен американец от индийски произход Кумар Пател. Пен е известен и с ролята си на Кътнър, част от втория екип в късните сезони на "Доктор Хаус".

Абсурдът се допълва от факта, че всъщност Кумар във филма е сбъркан за терорист и във филма, след като жена на самолета бърка бонгът му за бомба.

Отделно от коментара си към посланика, Пен, който е работил като пиар в Белия дом, пусна следния tweet към всичките си последователи в социалната мрежа:

"Посланикът на Руската федерация в Обединеното кралство туитна сериозно тази картинка от Харолд и Кумар. Не мога да спра да се смея."

Руското посолство във Великобритания обаче не издържа и мина в защита, обяснявайки, че не могли да намерят друга снимка на смеещ се терорист.

"Трудно е да се намери истински терорист, който се смее. Вашето изпълнение е убедително и за това върши работа за илюстриране на идеята."

Самият Кал Пен реагира веднага и с чувство за хумор, пускайки снимка на руския боксьор Иван Драго от втората част на боксьорската сага "Роки", който имаше подчертано пропагандни елементи:

"Благодаря ви, господин посланик"