"По-хубаво е "Левски" да не играе в Европа. Миналата година оставихме черно петно в историята на клуба. Затова смятам, че ще е по-добре да се съсредоточим в изграждането на силен тим за следващата. Няма смисъл да излизаме на международната сцена и да ни бият слаби отбори..."

Това изявление е на Владимир Гаджев, един от капитаните и лидери на "Левски". Направи го по-рано днес, след като бе награден за "Футболист на март". Със сигурност думите на национала ще предизвикат отзвук сред "синьото" общество, което не иска и да чуе за "нулев" сезон. А Гаджев не е долюбван в някои запалянковски среди. Любопитно е, че по-рано този месец и Георги Иванов-Гонзо, бъдещият спортен директор на "Левски", изказа подобна теза.

"Надявам се да се получи спектакъл на Вечното дерби. Дано двата тима мислят единствено за победата, за да може да се получи интересен мач. Защото в последните години играем предпазливо, за да не загубим", рече халфът по повод шестия мач между "сини" и "червени" през сезона.

"Искам да отправя един апел. Нека на най-големия християнски празник превърнем и този мач в празник, а не във война. За нас срещата с ЦСКА е доста важна, тъй като до голяма степен може да ни осмисли сезона. Съжалявам, че няма да играя, но това е футболът", завърши подобаващо Гаджев, наказан за сблъсъка заради картони.