Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отново нахлу в НАТФИЗ, съобщи Нова тв. Причината да нахлуе в НАТФИЗ по собствените му думи е, че „някой, който се намира в сградата, го е ударил“.

После се разбра, че всъщност някой в сградата преди дни удрял симпатизанти на "Атака".

Репортажът на телевизията бе озаглавен: „След изборите: Волен на воля“. 

Студентите във вуза, които наобиколиха Сидеров заедно с охраната на академията викаха срещу него: „Вън" и „Моля да напуснете академията".

„Вие сте длъжни веднага да напуснете това заведение. Нямате право да бъдете тук“, опита се да защити институцията ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев.

Хората на „Атака“ крещяха срещу него: „Имаме право“ и питаха имат ли право студентите да са в учебното заведение.

„Тези, които са студенти, имат право да са тук, защото те имат часове до 10 ч вечерта. Това е държавно заведение и аз отговорям за него. След 18 ч нямате право да сте тук“, категоричен бе ректорът.

В петък Сидеров нахлу в академията и влезе в пререкания със студенти и преподаватели. Тогава Сидеров дори блъсна момиче, което искало да заснеме случващото се с телефона си. Очевидците на случката дадоха обяснения пред полицията. Тогава Сидеров се въпрна и пред клек-шопа, който „провери” преди две седмици. Спирка в обиколката му в петък бе и заведение в столицата, където е имал проблеми с охраната.

На 11 срещу 12 октомври Сидеров и депутата от Атака Десислав Чуколов предизвикаха скандал пред магазин в центъра на столицата. Сидеров твърдеше, че в клек-шопа на улица „Раковски” се продават незаконни вещества и безакцизни стоки. Той влезе в пререкания с полицията, а след инцидента вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че има данни, че той е посегнал на служител на реда.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров от парламента. Проверка на полицията в магазина, към който политикът отправи обвинения, показа, че там не се продава нищо незаконно.