Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че снощи е бил направен опит да бъде убит. След като нахлу отново в НАТФИЗ заедно със свои сподвижници, депутатът бе отведен от висшето учебно заведение от полиция. Събралите се хора искаха да го линчуват и се наложи лично министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова да дойде на мястото на инцидента. 

По време на отвеждането му, Сидеров получи силен десен удар под едното си око и видимо напусна мястото на събитието с кръв по лицето. После престоя в Първо районно полицейско управление, а след това бе откаран за оказване на медицинска помощ в "Пирогов".

"Бях пребит от българската полиция по нареждане на Борисов и Цацаров", каза на излизане от медицинското заведение лидерът на "Атака", цитиран от "Фокус".

Според него, ударът е бил нанесен от полицай. На кадрите се вижда, че удрящият няма униформа. 

Тази сутрин по бТВ обаче главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че нанеслият удара не е полицай.

"Имаме информация за лицето, участвало в противоправните действия снощи. Той е столичанин и по никакъв начин не е съотносим към средите на преподавателите и студентите в НАТФИЗ. Не е и наш служител".

Версията на Сидеров обаче е различна.

„Бях влачен и ризата ми е скъсана, извиваха ми ръцете и ме ритаха, но аз не се оплаквам, защото разбирам, че на тези полицаи им е било наредено да го направят от Цацаров и Борисов”.

Попитан каква е била целта, ако това е вярно, Сидеров отговори, че е "защото си отмъщават и защото ги разобличавам много сериозно”. 

„Това е злостен, отмъстителен начин да бъда премахнат физически, като за съжаление те използваха полицията, която напоследък се използва само за такава черна работа. Използват я или да прикрива наркотрафика, или контрабандистите, или да пази престъпниците. Полицията се превърна в една машина за репресия”, каза още Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" бил убеден, че изпълнява гражданския си дълг.

„Определям себе си като човек, който изпълнява гражданския си дълг и съм подел борба срещу дрогата. Не може някой да ми пречи. В този район около НАТФИЗ се продава трева абсолютно свободно”.

Това е поредният подобен инцидент, предизвикан от Волен Сидеров. Десет дни преди изборите той реши да инспектира магазинче за алкохол и цигари до НАТФИЗ. По този повод главният прокурор Сотир Цацаров поиска от председателя на Народното събрание Цецка Цачева имунитета му. 

Тази вечер пред Народното събрание се организира протест "Да свалим дружно имунитета на "народния представител" Волен Сидеров. До момента са се записали за участие почти 7 хиляди души.