"Левски" се присъедини към ЦСКА, "Черно море", "Созопол" и "Литекс" на четвъртфиналите в турнира за Купата на България след 3:1 на терена на "Несебър". Този път "сините" не се затрудниха край морето, в предишната фаза те изживяха тежки моменти и оцеляха с дузпи срещу "Поморие".

Треньорът Стойчо Стоев даде почивка на неколцина титуляри, а не можеше да разчита и на контузени. Въпреки това гостите бързо решиха нещата в своя полза. Божидар Краев откри в 13-ата минута, Мигел Бедоя удвои в 26-ата, а малко след това Краев се разписа за втори път.

Домакините върнаха един гол в 32-ата - чрез капитана Николай Костов, реализирал от пряк свободен удар. Нататък "Левски" направи няколко пропуска, Краев се размина с хеттрик, а несебърци също имаха своите шансове.

По-късно днес "Локомотив" (Пловдив) приема "Монтана". В четвъртък са последните два четвъртфинала - "Локомотив" (Горна Оряховица) - "Лудогорец" и "Берое" - "Банско".

Жребият за четвъртфиналите е на 3 ноември. Отново ще се играе един мач - по неофициална информация в началото на декември.