Преди седмица Министър Москов обяви, че само идиот можел да бъде против здравните аргументи на предложения от него данък "вредни храни". Между временно чух аргументи против закона от доктори и доктори на науките по хранене, които определено не ми изглеждат на идиоти. А и изглеждат много по здрави от Министър Москов.

Прочетох и изследването на Националния Център за Опазване на Общественото Здраве (финансиран от МЗ), данните от което опровергават много от "аргументите" на Москов за въвеждането на данъка. Чух и изказване на профсъюзен лидер с което съм 100% съгласен а именно, че "предложението на Москов има съмнителни здравни ефекти и очевидни социални и икономически дефекти".

Ще добавя и че от множеството коментари в медии и социални мрежи на хора, които са с дясно мислене, но по казуса за данъка "Москов" са в категорията "идиоти" според него, този проектозакон доведе и до политически загуби за РБ. И не случайно министърът на спорта Кралев се "сниши" и не коментира през последните седмици данъка. И че ДСБ има само трима представители в СОС като единия е заради ефекта 27/27 независимо от претенциите им, че в София ДСБ били по популярни от СДС, ДСБ и БЗНС взети заедно (СДС имат 4-ма съветници, ДБГ - 3-ма).

И не случайно Вили Лилков взе почти два пъти по-малко гласове от листата на РБ. И във Варна, и в Хасково, и във Видин, и на много други места.

Министър Москов, българите не сме нито идиоти, нито глупаци. Нямаме нужда да ни казвате какво да ядем. Имаме нужда да оправите проблемите в бездънната каца наречена НЗОК и далаверите с т.н. клинични пътеки в някои болници, А не да предлагате ИДИОТСКИ закони.