Три, а не само един ковчег пристигнали във военновъздушната част в Русия, в която служил загиналият Вадим Костенко.

Това твърдят негови съселяни пред в. "Новая газета".

19-годишният младеж бе погребан вчера в родното си село Гречаная Балка.

Информацията за броя на загиналите не може да бъде потвърдена. Както и никой, освен Министерството на отбраната в Москва, не е потвърдил, че Вадим се е обесил. Негов чичо заяви шепнешком пред "Новая газета" вчера, че главата на момчето била пробита, а носът и вратcт му - счупени.

Татяна Супрун - приятелката на Костенко също отрича той да се е обесrл заради край на връзката им. Тя твърди, че те изобщо не се разделяли. Обратно - те смятали да се оженят след няколко месеца, когато той трябвало да се завърне от Сирия.

Вадим Костенко бил на свръхсрочна професионална служба в руската армия. Той работил в поддържащия персонал на 834-и убечен център на ВВС в град Зерноград, Ростовска област. Заминал за Сирия на 14 септеммри, без да успее да уведоми близките си. Те разбралr, че той e там, едва след пристигането му.

В деня на смъртта си Вадим Костенко бил в интернет чак до 19 часа вечерта, твърдят негови приятели. Което е поредно опровержение на версията за самоубийството му. Твърди се, че той  сложил край на живота си следобед, по време на почивка от наряд.