Взрив пред дома на известния бизнесмен и преподавател в УНСС Алексей Петров са чули негови съседи тази сутрин. Той е невредим, ни съобщиха от МВР. Полицията проверява сигнала за два взрива на столичния булевард "Черни връх". Те са чути в 8,40 часа.  

Според очевидци, колата на Петров е пострадала.

Според неофициална информация на мястото на инцидента са намерени РПГ-та.

"Проверяваме сигнал за стрелба с гранатомет на столичния булевард "Черни връх", потвърди шефът на СДРВ Младен Маринов.

Вече е започнала операция по издирването на автомобил, от който се предполага, че е стреляно. 

Стрелбата е била в квартал "Кръстова вада", който е съвсем близо до бул. "Черни връх". Райнът около къщата на Алексей Петров на ул. "Арарат" е отцепен.

Алексей Илиев Петров е експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм, президент на българската и балканската федерация по карате. На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу 2 лица от 1998 и 2000 г.

През февруари 2014 г. специализираният съд взема решение за прекратяване на разследването по т. нар. „Голям Октопод“. Четири години след провеждането на операцията, прокуратурата не успява да събере необходимите доказателства, така че да бъдат повдигнати обвинения и делото да влезе в съда.

Атанас Мерджанов от БСП лява България предложи вицепремиера Румяна Бъчварова да бъде поканена в НС заради атентата в София, предаде „Фокус”. Председателят на НС Цецка Цачева прекъсна заседанието до 10.30 часа, за да успее да се свърже с Румяна Бъчварова.