Всички 224-ма души на борда загинаха при катастрофата на руски самолет в Египет рано тази сутрин. Жертвите са руски туристи, завръщащи се от почивка в курорта Шарм ел Шейх. Според агенциите сред пасажерите имало украинци и беларуси, които били с двойно гражданство.

Засега основната версия на египетските власти е технически проблем. В интернет се появи съобщение, подписано от "Ислямска държава" (ИД), че нейни бойци са свалили самолета като отмъщение за руските въздушни атаки срещу бази на групировката в Сирия. Министерството на транспорта в Москва опроверга тези твърдения.

 

Тези дрехи са принадлежали на някой от пътниците.

Егихетският премиер Шериф Исмаил (в средата) посети мястото на катастрофата.

Руските медии започнаха да разказват кои пътници са били на борда. Най-младата жертва е едва 10-месечната Дарина Громова. Тя била заснета да гледа през прозорците на пътническата зала към пистата броени минути, преди да се качи на борда с родителите си. Снимката й била публикувана от нейната майка Татяна. Съпрузите Татяна и Алексей Громови карали първия си отпуск след раждането на детето им.

Тази снимка се оказа последната на невръстната Дарина.

По чудо пък се спасили съпрузи от Санкт Петербург. Таксиджийката Ирина и мъжът й трябвало да пътуват със злополучния самолет, но решили да съкратят отпуска си, като си заминали по-рано. Днес Ирина отишла на петербургското летище "Пулково", за да посрещне приятелката си, която останала до края в Египет. Приятелката е сред загиналите.