Битката за Плевен между ГЕРБ и Реформаторския блок се ожесточава. Зам.-председателят на ДБГ и шеф на предизборния щаб Найден Зеленогорски обвини активистите на партията на Бойко Борисов, че купуват гласове в съглашателство с местните ромски лидери, а на свой ред герберите отвърнаха със сигнал срещу самия Зеленогорски, че е предлагал имотна облага срещу вот. И всичко това се пренесе в Икономическа полиция, където заместникът на Меглена Кунева е бил привикан, за да дава обяснения.

Като негов защитник ДБГ веднага е излъчила юристът на партията Даниел Вълчев, който заедно със самата Кунева пристигна по спешност в областния град.

От МВР обясниха, че Зеленогорски бил призован да даде обяснение по нареждане на прокуратурата. Поводът - сигналът на ГЕРБ.

Междувременно зам.-председателят на ДСБ и здравен министър Петър Москов пусна любопитен статус в профила си във фейсбук. Той гласи:

"Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава телеграмата е кратка и гласи: "ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО, ПЛЕВЕН ПАДНА."