БСП е много зле, казват социолози и политолози.

Това е много добре, казвам аз.

Защото винаги, когато БСП е била добре, България е била зле и обратното. Поне за последните 26 години. Тази партия трябва да умре, за да може страната ни да живее нормално. Нямам предвид някой физически да умира, както те веднага ще ме разберат, защото не могат друго яче.

БСП трябва да умре като организация, като апарат, като политика, като идеология (доколкото има такава), като тактика и говорене. (Не пиша “стратегия”, защото такава не се забелязва). И май натам вървят нещата. Защото БСП е москвичът на българската политика. Тя умира, защото е анахронична и досега пропусна всички шансове да се модернизира. Тя упорито се съпротивляваше на промяната, което е самоубийствено. Затова никой не ѝ е виновен, че ще умре.

При Станишев имаше слаба надежда за модернизация, но той я проигра, заигравайки се с ДПС и с КОЙ. След това избяга в Европа като Георги Димитров и Васил Коларов след Септемврийското въстание. След него Миков направи рязък обратен завой (който според някои бил ляв ?!) към “НАТО – фашисти, световни терористи”, към против електронното гласуване и пр. Неспасяеми са. Не им пречете.

П.П. И споко, да умре БСП, не значи да умре левицата в България. Точно обратното, може би това е шанс тя да се роди свободна от мръсните пелени на миналото.