Всички бият "Лудогорец". Броени дни след като отпаднаха от турнира за Купата на България от втородивизионния "Локомотив" (Горна Оряховица), шампионите имаха среща с друг "Локомотив" - от Пловдив. И паднаха с 0:2 на "Лаута" от седмия в "А" група.

"Орлите" са на трето място в класирането - на 4 точки от "Левски". А треньорът им Едуард Ераносян този път остана с лош спомен от стадион "Локомотив", на който е един от големите герои от миналото и като футболист, и като треньор.

Двубоят бе доста нервен, а гостите изтърваха доста положения, но головете паднаха в тяхната врата. "Лудогорец" имаше преимущество преди почивката, но след това "смърфовете" отвърнаха подобаващо и изравниха действията. В 65-ата минута Димо Бакалов откри резултата след леко разбъркване пред Милан Борян. "Зелените" тръгнаха да изравняват и на три пъти можеха да го сторят след удари с глава. 

Не стана и както често се случва, гол падна в тяхната врата. В 88-ата минута Емил Гъргоров ефектно покачи на 2:0. И двамата голмайстори са бивши играчи на "Лудогорец".

На другия полюс е "Левски", който също днес спечели с 2:0 като гост на "Монтана". Роман Прохазка откри от дузпа в 45-ата минута, а Божидар Краев даде спокойствие на "сините" след почивката.